2011-06-04 20:14:50• hírek • (x)

Száz kép százegy mosolyról

Kuncogás és kacagás szerencsére nem ritkák - még a gyermeknapi rendezvényeken sem. Mégis mosolyból annyit, mint szombaton a Nagykárolyi Termálstrandon, talán még nem látott senki. Ott tartották ugyanis szervezett körülmények között a nagykárolyi gyermeknapot.

Harcművészeti bemutatóval kezdődött a programok sora. A Shaolin Kung-fu mesterei és tanítványai után a bohócok csaltak ki mégtöbb nevetést a lurkókból. Nem sokkal később a csöppségek - s nem egy, bár erre a napra gyermeki ösztönének engedő felnőtt is - beülhettek a tűzoltóautóba, mi több, megnézhették, több-e a rendőrségi autó, mint bármelyik Dacia Logan. A mentőautó is számos csudadologgal van felszerelve - ezt azért többnyire a szülők, nagyszülők közelítették meg: az alkalmat megragadva megvizsgáltatták, magas-e a vérnyomásuk. Nem sokkal később a pöttömök hős lánglovagokká lehettek: a tűzoltósági vízágyút zömében egész ügyesen irányították. A Bihar megyei Pusztai Farkasok Egyesület tagjai tartottak ezután íjászbemutatót, majd pöttöm kislányok s kisfiúk lovagolhattak az Equus Lovasegyesület jóvoltából. Kutyabemutatót következett: óriási blökik, valamint fürge kis ölebek tűrték türelmesen a felvonulást követő ezernyi gyermeksimogatást. S versenyekre is sor került: lufifújásban is összemérhették tudásukat a vállalkozó kedvűek, valamint kötélhúzásban, zsákbanfutásban, mocsárjárásban, labdavezetésben és kapurarúgásban.

Eközben persze számos állandó program is várta a gyerekeket: a károlyi KEA airsoftosainak a valóságoshoz megszólalásig hasonlító fegyvereivel lehetett megismerkedni, avagy az árnyékban arcot festetni, tetováltatni, légvárban ugrálni, lufi eregetni stb. nagy buli volt: igazi önfeledt gyerekzsivaj s -zsibongás töltött be mindent. A strandot még csak meg sem említettük: holott a hideg vagy éppen a meleg vizű medencék csak úgy vonzották a csöppségeket - s a szülők sem ódzkodtak az önfeledt lubickolástól. Persze számtalan finom falat, üdítő fagyi, forró lepény, továbbá lacikonyha várta a szórakozókat.

A Nagykárolyi Kulturális Központ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, illetve a strand üzemeltetői szervezte gyereknap csodás volt!


a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a



a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: